Villa Vaahteran syksy

Villa Vaahteran syksy
Villa Vaahteran syksy

Villa Vaahteran Piha toivottaa tervetulleeksi kaikki kävijät!

Maaseudun rauhassa, Vesilahden kirkonkylässä on vanilijan värinen iso talo, entinen kapakka, meidän kotimme.

Näin syksyä kohti jotenkin sisustushommelit taas innostaa ja on kiva kuvata nurkkia.
Tässä muidenkin iloksi siis tulossa kuvia kodistamme.
Kommentit ja uudet kävijät ovat edelleen tervetulleita :)lauantai 2. tammikuuta 2010

Olohuoneen sisustusjuttuja

Kotimme on vanha kapakka Vesilahdella. Vanhalla baarin puolella, joka on siis olohuoneenamme, sisäseinät on vanhasta tallin seinästä purettua kelolautaa. Tuntuu että siihen voi yhdistää melkein mitä vain sisustuselementtejä ja kaikki sopii yhteen. Ainakin tähän mennessä :)


Vihdoin helmikuun ensimmäisellä viikolla saapui Vesilahden kotiimme myös vanha ystäväni, piano! Muu muuttokuorma oli tullut jo jouluksi, mutta pianonsiirto onnistui vasta helmikuulla.
6- vuotiaana sain tämän mustan komistuksen ja aloin sitä innoissani pimputella. Vuosien varrella piano on soinut monenlaisia kappaleita, monenlaisissa kodeissa, ympäri suomeakin. Nyt se soi siis vanhassa kapakassa, meidän kodissamme, komean olohuoneen seinustalla.


Vuosi sitten Saksasta ostetut kaneliniput tuoksuvat edelleen ihanalta. Ystäväni ihmetteli Saksan joulumarkkinoilla, että mitä miinä teen kuudella nipulla kanelia. Näin sieluni silmin ne koristamassa joulupöytää, jokaisen ruokailijan kohdalla aivan kuin paikkamerkkinä. Muun ajan kanelipuntit ovat koristeena ikivanhassa keksipurkissa vanhan kaapin päällä. Kaunis pieni yksityiskohta.

Nalle pyöräilee takan nurkkauksessa vanhalla kolmipyörällä. Kyydissä minun ensimmäiset talvisaappaat.

Vanha kaappi mahtui ruokapöytäsyvennykseen olohuoneen puolelle. Ehkä siksi niin, että olohuoneessa on yhteensä noin 55 neliötä tilaa. Kaappiin ihastuin jollain työreissulla kuntoutuskeskuksessa ja pyysinkin heti saada ostaa sen. Kaupat syntyi ja niimpä unelmien kaappi löysi tiensä meille jo muutama vuosi sitten. Jotkut saavat tällaisen perinnöksi, jotkut ostavat ekstempore työreissulta!
Huutokaupasta löydetyt vanhat torikärryt mahtuvat uudessa kodissa sisälle, sepä mukavaa! Entisessä kodissa ne olivat kuistilla, myöskin täynnä kaikenlaisia kauniita tavaroita. Mutta että ihan olohuoneessa nyt.. jee!

Ihana vanha ruosteinen tallinikkuna löytyi Saksasta kirpputorilta. Eikä tosiaan maksanut paljoa. Mistähän tällaisia löytyisi lisää?
Nyt se koristaa takanreunusta uudessa kodissa.

Tämänkin aarteen pelastin viimehetkellä, oli menossa ystäväni navetanvintiltä roviolle. Seinäkoristeena se on kulkenut jo muutaman vuoden mukanani, välillä vähän vaihtaen paikkaa, tällähetkellä se on olohuoneessa. Ostetut ja saadut kynttiläjutskat käy siihen kuin nenä päähän.Vanhaan tukkipöytään katoimme joulunajaksi lahjapaperin, jossa ranskankielinen joulutervehdys. Päällä on puisia koristesydämiä. Kaunista vai mitä?Joulupukki toi edellisvuonna valtavan paketin ja mitäs sieltä löytyikään? Komea valkoinen "kaappikello". Aivan sisustukseen sopiva :)Löysin ihanan kaapin ideaparkista. Vanhan kankaan kera siitä tuli entistäkin kauniinpi. Ei menneet veronpalautusrahat hukkaan pari vuotta sitten.


Kynttilöiden polttaminen ei liity meillä vain jouluun, niitä poltetaan lähestulkoon läpi vuoden. Ihan keskikesällä jää vähemmälle. Mutta elokuusta toukokuulle ainakin, lyhtyjä ja erilaisia asetelmia on eripuolilla taloa ja pihaa. Kynttilöiden valo on kaunis, vaikkakin hankala valokuvauksen kannalta.
Onneksi mieheni Lasse, valokuvauksen ammattilaisena, antaa aina hyviä vinkkejä niitä tarvitessani, eli tosi usein.
Tätä asetelmaa kestää polttaa pitkään, kynttilät ovat sen verran hitaita palamaan. Hyvä niin.

5 kommenttia:

 1. Iiks, sulla on näköjään JUST sellainen maku kun mistä mä tykkään :-) Ihanaa. Linkitän sun blogin itselleni talteen. T:Hanne Turusta (tai Naantalista, jos niin haluaa sanoa)

  VastaaPoista
 2. Moi Päivi!
  Mirkka Tampereelta ihastelee sinun upeita kuviasi! Täältä löytyy kaksi minun suurta suosikkiani. Ihastelen noita torikärryjä tavaroineen ja tuota pöytää, missä on ranskalainen teksti joulupaperissa ja sydämiä. Miten kauniin näköisiä!!

  VastaaPoista
 3. oiii.. toi piano on jotain niin kaunista! :)

  VastaaPoista
 4. Mielettömän upea piano! Ja muutenkin tyyli ihanan rosoista, lämmintä, kaunista ja henkevää - hiukan niinkuin omistajansakin :)

  t.Nina N.

  ps. Kylttejä voisin innostua ostamaan, mutta katotaan sitä joskus.

  VastaaPoista